Not logged in.
Sandcat RPG


>Alastina
>Deus
>Dintir
>Lu Tze
>Max
>Talasina

^Personages

>Sandcat RPG stuff >Campaign 2001/2002 >Personages >Talasina

Talasina

Op jonge leeftijd gevonden door een goedhartige, zeer gewaardeerde en succesvolle guardcaptain van het leger van Uphill. Eerst dacht hij dat ze gewoon een human baby was, maar toen ze maar klein bleef begon het toch wel op te vallen. Op zich geen probleem, maar haar vader wist wel dus dat Talasina nooit een opvolger voor hem zou zijn. Haar interesses lagen ook niet in de buurt van vechten; ze was meestal te vinden op het dak of in een of andere boom of een andere uitdagende klim voor die leeftijd.

Midden tijdens de barbarian wars tegen de barbarians in het noorden, is de guardcaptain door een zooi geniepige verzonnen verhaaltjes en omkoping van soldaten er ingeluisd. Dit alleen omdat hij er achter was gekomen dat Althas Bholasar, een opklimmende 3e zoon van een van de edelen van Uphill, geestveruimende kruiden verkocht aan z'n soldaten en hem daar over aansprak. Dit stond natuurlijk in de weg van de plannen van Althas om ooit 2e belangrijkste man van Uphill te worden, dus moest de guardcaptain uit de weg geruimd worden ten behoeve van Althas zijn carriere. Alle militaire acties uit de barbarian wars die geleid werden door de captain werden door 'communicatieproblemen' (waar Althas achter zat) allemaal mislukkingen en hij werd schuldig bevonden en als verrader op de brandstapel gegooid. Talasina had, als 12-jarige, natuurlijk geen idee van wat er allemaal gebeurde, behalve dat haar vader schuldig werd bevonden aan hoogverraad en verbrand zou worden.
Haar moeder wilde haar naar de boerderij van een verre oom sturen, maar Talasina was bang dat haar moeder niet verder wil leven zonder haar man, en met alle roddelende mensen. Na de terechtstelling is Talasina weggerend en heeft uren door de stad gewandeld, totdat ze een steegje inliep en door een groep jongeren belaagd werd. Aangezien ze niet echt sterk was, en geen idee had hoe ze zich moest verdedigen, ging ze maar doen waar ze goed in was: klimmen naar de vrijheid. Na een lange klimpartij en een achtervolging bleek dat de groep eigenlijk helemaal niks kwaads in de zin hadden, maar gewoon geinteresseerd waren in wie Talasina was en wat ze in hun steeg kwam doen. Talasina praatte zich eruit, en werd omdat ze zo goed kon klimmen gevraagd om de groep straatkinderen zonder ouders te versterken. Ze gebruikten dan wel af en toe wat minder legale manieren om aan voedsel te komen, dus bij wijze van proeve moest Talasina eerst het eten van die avond verzorgen, door naar een hoog altijd openstaand zijraampje van de lokale bakkerij te klimmen. Dit was op zich al een challenge van een klimpartij, want zoiets had ze nog nooit gedaan. Toen ze die avond thuiskwam, was haar angst uitgekomen en haar moeder had het leven opgegeven.

Vanaf toen is Talasina nooit meer in haar ouderlijk huis geweest en heeft ook weinig behoefte om dat nog eens te zien. Vele jaren heeft ze met haar groep door de stad gezworven, alsmaar beter en beter wordend in het beklimmen van voor andere mensen onbegaanbare routes. Talasina kreeg een 2e identiteit, eentje waarin ze alleen 's nachts in rondliep en waarmee ze steeds gevaarlijkere dingen ging doen. Overdag nam ze de rol van een eerlijke handelaar aan om maar niet op te vallen. Ze kreeg steeds meer jobs hier en daar via de contacten van de groep, maar vond de 'onmogelijke' opdrachten veel leuker dan het goud dat ze er voor kreeg. Haar verdiensten gaf ze dus meestal dan ook gewoon weg aan de mensen met mindere kwaliteiten die zonder gunsten het niet konden overleven. Eerlijk handelen in de beperkingen van de stad werd steeds saaier en saaier, en daarom is ze nu bezig met steeds spannendere vormen van handel te vinden, om bijvoorbeeld te kijken of ze de rijkere mens kan ontdoen van goud door een prul te verkopen of andere nutteloze handel om daarna de winst maar weer bij iemand te dumpen die weet hoe die het goed kan verdelen.

De laatste opdracht bleek uiteindelijk toch niet zo'n groot succes als ze had gehoopt, het was de extreemste opdracht ooit: ze moest de chalice van Moradin bemachtigen uit de locale tempel. Helaas bleek ze dus achteraf ingehuurd te zijn door de voor haar niet bekende Althas, die erachter was gekomen dat ze de geadopteerde dochter van de befaamde guardcaptain was. Hij sloeg 2 vliegen in een klap, hij was de redder van het geloof door Talasina te vangen met de chalice en zou er voor zorgen dat ze opgesloten zou worden en nooit wat zou kunnen vertellen over het verraad van mijn vader. Wat Althas niet wist was dat Talasina daar niks vanaf wist. Ze werd opgesloten in de kerkers van de burcht. Daar waren nog 2 andere mensen, 1 helemaal afgepeigerde en extreem ondervraagde vrouw en een stille grote vent, die wel iets weg had van een barbaar uit het noorden. Na wat pijnlijke ondervragingen had Talasina besloten dat ze de hoop niet op zou geven zoals die andere vrouw in het gevang. Ze zag haar kans schoon toen een wachter eten kwam geven, en deed een poging tot ontglippen uit de handen van een wachter. Deze gleed in de richting van de kooi van de barbaar. Deze sloeg de wachter knock-out en samen zijn ze toen ontsnapt met de wachters van Uphill achter zich aan, door de riolen richting het westen, naar Darmoth.

Female halfling rogue
STR: 10
DEX: 18 (+4)
CON: 10
INT: 14 (+2)
WIS: 11
CHA: 13 (+1)
  • Feats: Lightning reflexes
  • Skils: appraise, bluff, climb, disguise, escape artist, hide, listen, move silently, open lock, tumble, use rope

© 2003-2019 Sandcat RPG Crew.
Page design by Stijn (main layout) & Jake (textures and colours).

Comments can be sent to rpgadmin(at)sandcat(dot)nl.