Not logged in.
Sandcat RPG


>NPC Beschrijvingen
>Personages
>Sessie verslagen
>Wereld

^Campaign 2001/2002

>Sandcat RPG stuff >Campaign 2001/2002 >NPC Beschrijvingen

NPC Beschrijvingen

Dit zijn wat beschrijvingen van wat NPCs. Het zijn ze lang niet allemaal, en het zijn geeneens noodzakelijkerwijs de belangrijkste... Voor sommige hebben we gewoon ooit de tijd genomen om ze op te schrijven, en voor een heleboel hebben we dat niet gedaan.


Adorn | Althas | Bornhald | Donts | Doscav | Drang | Durn | Durri | Evangelina | Forsk | Gelanor | Illi | Kaval | Knorbert | Lindottir | Lochlan | Quard | Rodar | Rolf | Rotnan | Sanor | Sencov | Uiwen | Willdantor | Yils | Yondalla | Zadora

Adorn

Adorn is de abt van het klooster van Oi-Dong. Hij is het grootste gedeelte van de tijd nogal afwezig, om dan ineens een rake opmerking te plaatsen. Als leider is hij streng, en heeft hij weinig respect voor mensen die niet de weg van Oi-Dong volgen. Hij is al meer dan 20 jaar abt van het klooster. Hij is nogal lang, bijna 2m, met een grijs baardje maar voor de rest een kaal hoofd. Zijn ogen zijn bijna amber kleurig. Qua onderzoek houdt hij zich op het moment bezig met mythologie en de kernen van waarheid daarin.

naar begin van de pagina

Althas Bholasar

Althas is de opklimmende derde zoon van Lord Bholasar. Hij heeft ooit geestverruimende kruiden verkocht aan zijn soldaten, en is daarbij gesnapt door heer Kordorson, de vader van Talasina. Althas heeft hem daarop uit de weg geruimd door hem te voorzien van valse informatie, waarna heer Kordorson is opgehangen. Althas heeft daarna incognito aan Talasina opdracht gegeven om de chalice van Moradin uit de tempel in Uphill te stelen. Talasina nam dat aan, maar is daarbij opgepakt en in het gevang gegooid. Uiteindelijk wist ze te ontsnappen.
Althas is door deze aktie wel de 2e man in Uphill geworden. Hij staat in een goed blaadje bij de priesters van Moradin, en bij de rest van de dwergenbevolking in Uphill in het algemeen.
Althas is behoorlijk ambitieus en gewetenloos. Hij houdt absoluut niet van domme mensen. Hij steekt dan ook veel geld in opleiding, kloosters en de door hem opgerichtte universiteit van Uphill.
Althas is 28 jaar oud, heeft blond haar en bruine ogen, is 1m70 lang, en heeft een baardje. Hij komt bedachtzaam over. Hij heeft twee broers: Sanor en Eltang.

naar begin van de pagina

Bornhald

Als Lord van Darmoth, moet Bornhald wel streng zijn, en zo ziet hij er ook uit. Hij is zo'n 1m80 lang, met een beetje een buikje, en ziet eruit alsof zijn beste jaren achter de rug zijn.

naar begin van de pagina

Donts

Bureaucraat van het merchant guild in Darmoth. Is vooral uit op persoonlijke winst, en zal dan ook deals proberen af te sluiten waarvan hij zelf ook beter wordt.

naar begin van de pagina

Doscav

Doscav is de knorrige barman van het thieves guild in Darmoth. Lang en breed, de meeste dieven hebben genoeg respect om het niet in zijn ruimte op een knokken te zetten. Hij kent de meesten goed genoeg, maar is spaarzaam met informatie.

naar begin van de pagina

Drang

Drang is de leider van een team rogues uit de bossen tussen Darmoth en Dinzar. Hij had de opdracht om de hogepriester van Kord (Gelanor) te ontvoeren - dit is gelukt, maar de PCs hebben hem gedwarsboomd. Drang en zijn rogues voeren vaker opdrachten uit voor Yils en Lochlan. De laatste is een overval op de karavaan van Forsk, om een box of Z'Ar-Dul te pakken te krijgen. Hij draagt meestal een zwarte hoed.

male human 2nd level fighter, hp 18
AC 15 (chain), dmg 1d8+2 (long sword)

rogues:
male human 1st level fighter, hp 10, 9, 8, 11, 6, 10
AC 12 (leather), dmg 1d6+1 (short sword)

naar begin van de pagina

Durn

Durn is de joviale innkeeper van de Dahr Inn in Borzar. Omdat Borzar zo'n tussenstadje is ontgaat hem niet veel van de perikelen tussen Darmoth en Uphill.

naar begin van de pagina

Durri

Slungelachtige, niet al te slimme jongen (zo rond de 18) die buiten het merchant guild house in Darmoth op 'wacht' staat, en mensen naar de juiste personen begeleidt.

naar begin van de pagina

Evangelina

Evangelina is een van de weinige dieven die in dienst zijn van de wizards. Ze is goed in haar taken, maar heeft nog veel te leren. Op haar eerste echte missie (het terughalen van de Box Of Z'Ahr Dul), is ze door de PCs gedood.

female human 1st level thief, hp 7
Str 14 (+2), Dex 17 (+3), Con 13 (+1), Int 9 (-1), Wis 11, Cha 15 (+2)
In +7, Ab +2, AC 15 (leather), weap. Short Sword, dmg 1d6 19-20/x2
Feats: Ambidexterity (p80), Improved Initiative (p ??)

naar begin van de pagina

Forsk

Forsk is al enige tijd in dienst van het grootste merchant house in Darmoth (Sir Egmonds Company). Hij leidde de karavaan die in opdracht van Bornhald een box of Z'Ar-Dul naar Darmoth moest vervoeren, maar wist niets van de inhoud. De box is hem echter door Yils en Lochlan ontstolen, iets waar hij erg van baalt aangezien zijn meesters hem dit niet in dank afnamen. Hij zint op wraak. Zijn normale route is de ene week van Dinzar naar Darmoth, de andere week van Darmoth naar Dinzar te rijden. Forsk is gespierd, rond de 40 jaar, en slist een beetje.

naar begin van de pagina

Gelanor

Als hogepriester van Kord in Darmoth geniet hij van een groot aanzien. Helaas is hij recentelijk onder druk gezet door Bornhald om zich te mengen in de strijd, en moet hij nu (onder protest) boodschappen overbrengen van Darmoth naar Uphill. Hij is fit, sterk, en stevig gebouwd, ongeveer 1m80 lang, en weegt 85kg. Hij heeft blond haar, en praat nogal zoetgevooisd - bovendien laat hij nooit na zijn minachting voor het gewone volk te uiten. Hij heeft meestal oranje robes aan.

male human 5th level priest of Kord, hp 20
AC 14 (dex, shield, leather), init +1, dmg 1d8+2 (heavy mace)

naar begin van de pagina

Illi

Illi is een level 0 priesters in Borzar.

naar begin van de pagina

Kaval

Kaval is een lange (1m90), slungelige jongen met warrig, krullend, halflang haar. Hij heeft meestal mooie, maar onverzorgde kleren van goede kwaliteit aan. Hij mist een voortand. Meestal is hij goed gehumeurd. In de stad heeft hij altijd een dagger bij zich, als hij wat verder gaat gebruikt hij liever een shortsword.

20 jaar // male human 1st level ?
AC 14
weap. Dagger, dmg 1d4
weap. Short Sword, dmg 1d6 19-20/x2

naar begin van de pagina

Knorbert

Een dwerg die ronddwaalt in de bossen tussen Darmoth en Uphill. Hij ziet eruit als, en gedraagt zich als een ranger. Niemand gelooft hem echter, want hij heeft alleen maar veel theorie gehad en weinig praktijk. Daardoor komt hij meestal heel klungelig over.

naar begin van de pagina

Lindottir

Leidster van het dorp Aurora. Forsgebouwd, niet al te lange stevige boerenvrouw. Ze woont alleen, en is naar Aurora gekomen omdat haar man door de wacht van Darmoth opgesloten is.

naar begin van de pagina

Lochlan

Leermeester van Yils. Hij woont samen met Yils vlak buiten Aurora. Zelf gaat hij niet vaak op pad, maar stuurt vaker Yils en zijn loyale 'bandieten' bende er op uit.

naar begin van de pagina

Quard

Quard is luitenant van de wacht in Darmoth. Hij doet het papierwerk en zorgt ervoor dat de muren bewaakt blijven. Hij zit altijd in het kantoortje van de wacht schuin tegenover de Lachende Luiaard, en heeft een nogal dikke wacht als bewaker van de deur. Hij praat zelf erg 'homo'.

naar begin van de pagina

Rodar

Vriend van Kaval, ongeveer even oud, maar een stuk steviger gebouwd. Hij zit als vechter bij de wacht en doet het aardig, hij is al opgeklommen tot sergeant. Daardoor moet hij ook vaker begeleidingsmissies doen, waardoor de 2 vrienden elkaar minder vaak zien als vroeger. Sergeant van de wacht.

1m85
chain mail, long sword

naar begin van de pagina

Rolf

Kent Kaval van bij de wacht.

naar begin van de pagina

Rotnan

Rotnan is een goede vriend van Yils - ze zijn samen opgegroeid. Hij is vooral stil, maar is blij dat hij zijn vriend kan steunen voor het goede doel. Helaas is hij op zijn eerste missie gedood door de PCs.

male human 1st level fighter, hp 12
Str 17 (+3), Dex 12 (+1), Con 15 (+2), Int 10, Wis 8 (-1), Cha 10
In +1, Ab +5, AC 16 (chain mail), weap. Long Sword, dmg 1d8 19-20/x2
Feats: Power Attack (p84), Weapon Focus: Long Sword (p86)

naar begin van de pagina

Sanor

Broer van Althas, hij was instructeur in het klooster van Oi-Dong (en een goeie ook). Hij heeft via Althas gehoord van de artifacten, en is dan ook zeer geinteresseerd in alles wat ermee te maken heeft. Hij is niet al te lang, heeft kort geschoren bruin haar, bruine ogen, en heeft altijd respect voor zijn leerlingen gehad. Hij is redelijk goed bevriend met de abt (Adorn). Verder komt hij wat afstandelijk over.

male human 3rd level monk

naar begin van de pagina

Sencov

Tools maker van het thieves guild in Darmoth. Woont in een achteraf straatje bij de haven, op de 3e verdieping van een 'flat' (drukke, arme wijk, etc.). Beetje nors figuur maar wel goed in zijn craft. Bekend bij iedereen van het thieves guild, maar niet makkelijk te benaderen.

naar begin van de pagina

Uiwen

Bouncer van thieves guild in Darmoth; hij is doofstom en wordt daardoor als 'dom' gezien - hij ziet echter veel gebeuren.

naar begin van de pagina

Willdantor

Elf merchant uit Darmoth; vaker te vinden in In Den Blauwe Borght. Dintir heeft ooit iets geprobeerd te stelen van hem.

naar begin van de pagina

Yils

Yils gaat altijd gekleed in een rode robe met het symbool van de wizards achterop. Hij houd ervan om goed voorbereid een gevecht in te gaan.

male human 2nd level wizard, hp 9
Str 11, Dex 14 (+2), Con 10, Int 16 (+3), Wis 9 (-1), Cha 8 (-1)
In +2, Ab 0, AC 12 (none), weap. Quarter Staff, dmg 1d6 20/x2

  • Feats: Toughness, Dodge (p81)
  • Memorized: Prestidigitation (p238), Magic Weapon (p225), Shield (p251), 2 x Magic Missile (p224), Mage Armor (p223)
  • Spell Book: all 0th level, Magic Weapon (p225), Shield (p251), Magic Missile (p224), Mage Armor (p223), Summon Monster I (p258)

naar begin van de pagina

Yondalla

Yondalla is een level 1 kruidendokter in Borzar.

naar begin van de pagina

Zadora

Vriendin van Gelanor, eveneens een hogepriesteres van Kord. Vooral dankzij Zadora houd Gelanor het al lang uit op zijn positie. Zadora heeft veel vrienden in Bornhalds gezelschap, een feit wat laatstgenoemde niet op prijs stelt. Ze ziet er meestal nogal 'gewoontjes' uit, maar schijn bedriegt - ze is slimmer dan Gelanor. Ze is ongeveer 1m70 lang, weeg 65kg, heeft bruin halflang haar, en is meestal ook in oranje robes gekleed, net zoals Gelanor.

female human 5th level priest of Kord, hp 18
AC 14 (leather, buckler), init +2, dmg 1d6+1 (light mace)

naar begin van de pagina


© 2003-2020 Sandcat RPG Crew.
Page design by Stijn (main layout) & Jake (textures and colours).

Comments can be sent to rpgadmin(at)sandcat(dot)nl.