Not logged in.
>Sandcat RPG stuff >Campaign 2003/2004 >Session logs >Session 18 (Bertus)

Session 18 (Bertus)

Played on 2003/11/09

As written by the somewhat less elegant hand of Bertus

SBS 1 / 189 AD — 25 oktober, 373 AR

Nog steeds een beetje verwart sta ik in het bos. Ik zie Krel wegrennen het bos in. Dit vind ik maar een beetje raar en ik besluit mijn hamers te zoeken, die ik eerder op de slechte elfen heb zitten gooien. Eden is ondertussen de dode lichamen het onderzoeken en pakt hun niet-gebuikte peilen af. De skrol vind hij niet.
Even later begint Iertek ook het bos in te rennen en Eden gaat hem achterna. Fajdra houd Eden nog net tegen om de ring te vragen, zodat we nog later met ze kunnen spreken. De goede elf, Fajdra en ik blijven achter in het bos. We halen vervolgens Henk-Robert en de andere paarden en gaan in een wandelpas achter de anderen aan.
Na ongeveer 6 minuten lopen komen we Iertek en Eden tegen. Zij hebben helaas niemand gevonden. Krel hebben ze ook niet meer gezien. We besluiten om samen verder te lopen in de richting die Krel is uitgerent. Omdat we ons na een tijdje toch af beginnen te vragen waar Krel is, besluit Eden zijn hand door de ring te steken en hij tikt Krel aan. Maar Krel reageert niet. Ik vind het wel lang genoeg duren en pak de ring af en steek mijn hoofd er door, in de hoop om Krel te zien. Deze is schijnbaar aan het rennen en ik trek mijn hoofd net op tijd terug voordat ik een tak in mijn gezicht krijg. Even later besluit ik om nog eens te kijken. Ik zie dat Krel gestopt is met rennen, mijn hoofd zit nu aan het uiteinde van zijn arm. Ik begin met Krel te praten en bedenk me opeens dat het handiger is als Krel zijn hoofd erdoor steekt, zodat iedereen kan meeluisteren. Na dit gedaan te hebben praten we met Krel en besluiten te wachten totdat hij terug bij ons is, want die slechte elf gaat hij op deze manier niet vinden.
Iertek krijgt opeens een of ander idee en zegt dat hij met behulp van Varia de locatie van de skrol kan vinden. Hoewel hij niet zeker weet of het gaat lukken verteld hij ook dat hij eerst nachtrust nodig heeft. Iets later komt Krel er ook weer aan. Omdat we niet weten waar de slechte elfen zijn besluiten we om maar te gaan slapen. Voor het slapen gaan pest ik samen met Eden Fajdra nog even over haar godje. Krel scheert zich nog even kaal en we gaan slapen.

SBS 2 / 190 AD — 26 oktober, 373 AR

Uitgerust sta ik op en ga heerlijk ontbijten en mijn spullen pakken terwijl Fajdra en Iertek zijn aan het bidden. Daarna gaan ze wat rare dingen doen en vertellen dat de skrol in het zuiden is. Ze stellen dus voor om naar het zuiden te gaan. Mij lijkt dit wel een goed idee, zeker omdat Krel de slechte elf die kant uit heeft zien gaan. Na een tijdje lopen zien enkele anderen wat in de bomen, ikzelf zie ook wel wat, maar dat zijn voornamelijk blaadjes. Nadat het me wordt aangewezen zie ik inderdaad een of ander ding in de bomen. Eden besluit om weer eens onzichtbaar te worden en gaat het ding bekijken. Als hij een half uurtje later terugkomt verteld hij dat het een huisje was en dat er niks te zien was binnen. Omdat we allemaal weten hoeveel dingen Eden altijd opvallen, besluiten we om met zijn allen het huisje te gaan bekijken.
Maar voordat we er zijn begint Krel weer als een gek te rennen. Eden gaat erachteraan. Even later halen wij hun weer in en zien dat ze in een dorpje zijn met allemaal elfen. Eden praat met ze en moeizaam komen we erachter dat de 2 elfen die we volgen hier overnacht hebben en ongeveer 2 uur geleden vertrokken zijn. Wij gaan erachteraan. Onderweg hebben we weer het geniale idee om de groep op te splitsen, zodat Fajdra, Iertek en ik niet zo hard hoeven te lopen.
Zo blijven we uren lang doorlopen, zonder een idee te hebben waar de drie die voorop zijn gegaan uithangen. Opeens kijkt Iertek heel vreemd, en zegt dat Eden zijn hoofd net door de ring stak en vroeg om de volgende arm die erdoor komt te helen. We wachten een tijdje en er gebeurt niks. Ik vind dat wel vreemd en steek mijn hoofd door de ring. Ik zie Eden naast me op de grond liggen. Ik trek mijn hoofd terug, doe mijn arm door de ring en pak daarmee zijn arm en trek die erdoor terug. Iertek begint direct te helen als hij de arm ziet. Even later komt er nog een andere arm uit de ring tevoorschijn, Iertek heelt weer. Omdat het weer een tijdje stil is besluit ik weer eens te kijken. Tot mijn schrik zie ik een vuist net langs mijn hoofd in de zij van Eden slaan en ik trek mijn hoofd weer terug. Even later volgt weer een hand en daarna weer een andere. Iertek heelt beiden. Wij lopen nog steeds in het bos en vragen ons af wat er nu precies aan de hand is. Gelukkig komt daar antwoord op als het hoofd van Eden verschijnd. Het schijnt dat ze de 2 slechte elfen hebben gevonden en dat ze die dus niet met zijn drieen aankunnen. Ze missen dus toch een echte boer. Even later verdwijnt zijn hoofd weer en er komt weer een arm, daarna weer een andere arm en daarna een arm met witte haren erop. Iertek heeft er op gegeven moment genoeg van en besluit om niet meer te helen. Gelukkig schiet Fajdra te hulp en heelt ze. Weer iets later komt Eden zijn hoofd weer en hij verteld verder. Schijnbaar waren ze al erg vermoeid van het harde lopen en ging daarom het gevecht een stuk slechter. Ook was het touw van zijn boog gesprongen.
We besluiten om nu te gaan slapen, net als de drie die voor liggen, zodat iedereen weer al zijn spreuken terugheeft, zodat we de slechte elfen aankunnen. 's Avonds als we wakker worden gaan we weer verder met lopen. Opeens krijgen we het geniale idee om op de paarden te gaan zitten, inplaats van dat we ervoor lopen. Dit is een stuk minder vermoeient.

SBS 3 / 191 AD — 27 oktober, 373 AR

Na zes uur zien we in de verte iets wat een dorp kan zijn. Voorzichtig gaan we verder. Opeens schrikken we van Krel zijn hoofd dat door de ring komt. Hijzelf ziet er ook verbaasd uit en veel weet hij ons dus ook niet te vertellen. Dan verdwijnt het hoofd weer. Even later horen we opeens Eden, maar hij is nergens te zien. Schijnbaar is hij onzichtbaar en heeft hij zijn hoofd door de ring gestoken. Ze zijn in een dorp en hebben de slechte elfen gezien, die gaan nu richting het westen. Dankzij het geniale idee van Fajdra om een verlichte peil de lucht in te schieten komen we erachter dat zij in het dorpje zijn dat wij naderen. Verbaasd komen we erachter dat zij dus de hele nacht hebben liggen pitten, terwijl wij hebben zitten reizen. Wat een mietjes! We gaan verder door het dorpje om de rest te ontmoeten aan de andere kant van het dorpje, zodat we dan samen de 2 slechte elfen te pakken kunnen nemen.


< First session (Irtek)   ˆ To index  
  < Previous session (Phaedra)  
  > Next session (Irtek)

© 2003-2020 Sandcat RPG Crew.
Page design by Stijn (main layout) & Jake (textures and colours).

Comments can be sent to rpgadmin(at)sandcat(dot)nl.