Not logged in.
Sandcat RPG


>Regels & Character generation
>Roster of The Lodge
>Session logs
>Setting

^Foggy London

>Sandcat RPG stuff >Foggy London >Setting

Setting

Tijd en plaats

Het Victoriaanse tijdperk is de tijd waarin Koningin Victoria Groot-BrittanniŽ regeerde, en duurt volgens deze definitie van 1837 tot 1901. Het Britse rijk was het belangrijkste en Londen was de navel van de wereld. Alles en iedereen uit de hele wereld is te vinden in Londen. Dit kwam onder andere doordat de Britse kroon veel kolonien onder zich had, niet de minste daarvan India en Egypte. Daarnaast had het Britse rijk als wereldmacht enorm veel handelsbetrekkingen.
Londen is een enorm grote stad. Het heeft arbeidersbuurten (de East End, ook Whitechapel, bekend van Jack the Ripper), hele goede buurten (West End) en alles wat er tussen zit.
Verder zitten we middenin de Industriele Revolutie. Enorme fabrieken werden gebouwd, massaproductie begon, dit allemaal te danken aan de stoommachine. Dit was echter een smerige vorm van vooruitgang: hele delen van Londen verloederen en verpauperen onder de dikke rookwalmen van de fabrieken.

Headquarters

De campaign begint in Londen. De karakters zijn allen lid van "The Lodge of Thoth", een van de clubs voor gedistingeerde gezelschappen van gelijkgestemde geesten. De Lodge bevindt zich op een van de meest bezienswaardige locaties in de stad, te weten aan de rand van Hyde Park. Er wordt gefluisterd dat de nabijheid van Buckingham Palace geen toeval is.

Recente geschiedenis

De laatste paar jaren zijn sommige mensen bezig met wonderlijke uitvindingen. De heer Bell heeft een machine gemaakt waardoor mensen met elkaar kunnen praten over een afstand van meerdere kilometers zonder de stem te verheffen. Als lid van de Lodge heb je ook gehoord dat er meer met stoomkracht gedaan kan worden dan alleen enorme machines aan te drijven, zoals bijvoorbeeld de aandrijving van een wagen. Spoorwegen zijn er al lang, maar sommige rijke mensen hebben al kleinere wagens die op stoomkracht worden aangedreven en geen rails nodig hebben. Paarden zouden achterhaald zijn -- iets wat het stadsbestuur blijkbaar ook denkt. Er wordt hard gewerkt aan een ondergronds net van tunnels waardoor transport van goederen en mensen mogelijk is.

Ook zijn er dingen tussen hemel en aarde die de gewone mensen nooit had gedacht. De sprookjes uit de goedgelovige Middeleeuwen zijn voor een deel waar, en voor een deel volkomen belachelijk. Het is echter vaak moeilijk om te zeggen wat tot welk deel hoort. Zo zijn er mensen die de gedaante van een beest kunnen aannemen...

Referentiemateriaal

  • From Hell
  • Van Hellsing
  • The League Of Extraordinary Gentlemen
  • The Forsythe Saga
  • de Sherlock Holmes verhalen van Sir Arthur Conan Doyle, en van zijn hand The Lost World
  • de verhalen van Charles Dickens
  • het oeuvre van Jules Verne, met name Reis om de wereld in 80 dagen, en voor steampunk 20.000 mijlen onder zee en voor fantastische elementen Reis naar het middelpunt van de aarde
  • Dracula door Bram Stoker
  • The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde door Robert Louis Stevenson
  • The Picture Of Dorian Gray van Oscar Wilde

Steekwoorden: arbeiders, hoge hoed, Sherlock Holmes, smeedijzeren hekken, indrukwekkende gebouwen, fabrieken, rook, roet, springveer, tandwielen, salons, gentlemen's clubs, Egypte, stiff upper lip, bobby.

Zie ook de lijst van character concepten.


© 2003-2020 Sandcat RPG Crew.
Page design by Stijn (main layout) & Jake (textures and colours).

Comments can be sent to rpgadmin(at)sandcat(dot)nl.