Not logged in.
>Sandcat RPG stuff >Wheel Of Time Campaign >Chapters (Session logs) >Session 3 (Eleya)

Session 3 (Eleya)

Played on 2004/09/12

As written by the hand of Eleya


10th Day of Danu, 999 NE

Het volgende gedeelte tussen de []-haken is wel gebeurd. Echter Eleya weet er niks meer van. Haar echte verslag van de dag begint dus pas daarna.

[Eleya staat op dit moment nog in de hoek van de kamer. Een onzichtbare muur scheidt haar van 3 gevaarlijk mannen met geitenmaskers, die met alle macht proberen de muur te breken. Wat in de rest van de kamer gebeurt is niet te zien, dankzij een dichte mist die alle zicht verhindert. De enige optie die er is voor Eleya, is de muur staande houden door zich goed te concentreren. Even later wordt het lichaam van Tryane, dat vlak naast Eleya (aan de andere kant van de muur) lag, weggesleept door een vierde persoon. De 3 mannen komen er na enkele minuten achter dat het slaan zinloos is en proberen een opening in de muur te vinden. Eleya zwijgt.

Weer een tijdje later gaan 2 van de mannen weg. De laatste die is overgebleven blijft en zegt tegen Eleya dat ze zich over moet geven. Eleya gaat hier niet verder op in en probeert erachter te komen waarom ze haar hebben gevangen en wat ze met haar willen. Veel meer dan de reactie: 'Heksen zijn slecht en moeten dood' komt er niet uit. Ondertussen is de mist grotendeels weggetrokken en ziet Eleya dat de rest van de kamer leeg is. Van haar vrienden is geen spoor meer te zien.

Als de wachter enkele minuten later even niet zo goed oplet laat Eleya de onzichtbare muur verdwijnen en rent ze naar de uitgang. De wachter probeert haar nog vast te pakken, maar hij struikelt half en mist. Eleya rent zo hard als ze kan. In de volgende kamer ziet ze een figuur voor haar staan. Ze ontwijkt hem en rent verder, nu met 2 wachters achter haar aan. Dan ziet ze al het licht van buiten, het is nog enkele meters, en ze valt half over haar eigen voeten. Voor dat ze het weet springt een van de wachters op haar en daarna wordt alles donker voor haar ogen.]

Met een heerlijk gevoel word ik wakker. Het eten van gisteren en een flinke nachtrust heeft me erg goed gedaan. Dat kan ik wel gebruiken, zeker nadat ik gisteren probeerde om boven mijn krachten te channelen. Daar had ik een flinke koppijn aan overgehouden. Nadat ik mezelf een beetje heb opgeknapt en er weer aantoonbaar uitzie ga ik naar het ontbijt. Tadra en Kheldar zitten al aan de ontbijttafel. Even later komt ook Tryane er aan, maar tot mijn verbazing is ze alleen. Normaal gesproken komt ze altijd samen met Be'hlarah. Al snel kom ik erachter dat ook zij niet weet waar Be'hlarah is.
Ook Eadrica is nergens te bekennen. Dit is wel een beetje vreemd, maar ik laat me er niet echt door beinvloeden en ga na het eten gewoon lekker in bad liggen.

Ondertussen hebben Kheldar en Tryane al rond zitten vragen, maar het schijnt dat niemand Eadrica en Be'hlarah heeft gezien. Tadra is buiten het gebouw in de bossen gaan zoeken naar sporen. Als ik me net weer een beetje aangekleed heb komt Tadra terug uit de bossen. Uit haar mond komt een wirwar van woorden, en echt duidelijk wordt het niet, maar het komt erop neer dat ze Eadrica en Be'hlarah gevonden heeft en dat het niet goed met ze gaat. Snel pakken we onze spullen en gaan we met Tadra mee.

We volgen haar een tijdje en dan zien we Be'hlarah. Ze ziet er niet al te best uit, maar ze zegt dat we haar moeten volgen. Enkele meters verder ligt Eadrica op de grond. Ze ziet er nog 10 keer slechter uit als Be'hlarah en ik probeer haar zo snel mogelijk te helpen. Ik gebruik de One Power en probeer daarmee haar toestand te stabiliseren. Het helpt een beetje en haar ogen gaan moeizaam open. Met veel moeite vertelt ze ons dat ze vannacht wakker werd terwijl ze op een paard werd meegenomen. Met behulp van de One Power had ze zichzelf bevrijdt en wist ze 5 mannen uit te schakelen, maar de laatste was haar teveel. Deze man had een litteken rond zijn nek. Daarna wordt het stil. Eadrica heeft haar laatste adem uitgeblazen. Er is niets meer wat wij voor haar kunnen doen.

Ik ben erg verdrietig en vraag me af hoe dit allemaal heeft kunnen gebeuren. En wat is er met Be'hlarah gebeurd, wat heeft zij uitgespookt vannacht? Enkele minuten later hoor ik het verhaal van Be'hlarah. Ze verteld dat we (en met 'we' bedoelt ze ons allemaal) in een kleine kamer wakker werden, vastgebonden aan stoelen. Voor ons zouden 4 mannen met geitenmaskers een of ander ritueel aan het uitvoeren zijn. In het midden stond Lord Furlan, deze zou zijn eigen zoon gaan offeren. Ze vertelde over een chaos die uitbrak, en dat ik de hele kamer heb gevuld met rook. Zij zou als enige zijn ontsnapt en was hier in het bos beland. Dit hele verhaal klinkt mij meer in de oren als een rare droom dan als waargebeurt. Zeker omdat wij er allemaal niks meer van weten. En toch klinkt het alsof Be'hlarah heel erg overtuigd is van haar verhaal.

Vervolgens gaan we naar de plek waar het gevecht van Eadrica zou hebben plaatsgevonden. Hier liggen de lichamen van 5 mannen. Allemaal onherkenbaar verbrandt. Eadrica heeft goed haar best gedaan en ik denk erover dat ik dat misschien ook ooit zou kunnen als ik de One Power maar genoeg beheers. Als ik dan maar niet zo eindig als haar..., en een traan rolt over mijn wang.

Uiteindelijk komt Kheldar met het idee om 's avonds een kijkje te gaan nemen in het gebouw van Lord Furlan, om te zien of het verhaal van Be'hlarah kan kloppen. Op zich een goed idee, maar hoe komen we daar ongezien binnen? Schijnbaar wilt Kheldar naar binnen gaan sluipen en gaan rondkijken. Zou hij dat kunnen? Hij is in ieder geval smal genoeg om zich achter een willekeurige bezemsteel te verstoppen.

We gaan een stukje van het gebouw af wachten en Kheldar gaat naar binnen. Als hij na een uur nog niet terug is begin ik me een beetje zorgen te maken. Zou hij zijn ontdekt? Dan blijft het maar duren en Kheldar is nog niet terug. Zullen we gaan kijken wat is er gebeurt? Op het moment dat die gedachte door mijn hoofd gaat verschijnt Kheldar. Hij vertelt dat hij wel een trap heeft gevonden die naar beneden leidt (zoals in het verhaal van Be'hlarah), maar beneden aan de trap was alleen een muur. Uren heeft hij zitten zoeken naar of er misschien toch een doorgang is, maar hij heeft niks gevonden. Dit is allemaal heel erg verdacht. Maar of ik de droom van Be'hlarah nu moet geloven? Waarom weet ik er dan niets meer van?


Session Log Navigationˆ Index
Eleya:     ˆ Top of page    
Be'hlarah: << First < Previous v Current > Next  
Kheldar: << First < Previous   > Next >> Latest
Tryane:     v Current  

© 2003-2020 Sandcat RPG Crew.
Page design by Stijn (main layout) & Jake (textures and colours).

Comments can be sent to rpgadmin(at)sandcat(dot)nl.