Not logged in.
>Sandcat RPG stuff >Wheel Of Time Campaign >Chapters (Session logs) >Session 5 (Eleya)

Session 5 (Eleya)

Played on 2004/09/26

As written by the hand of Eleya

13th Day of Danu, 999 NE

We rijden weg van de plek waar we zojuist een whitecloak hebben gevangen. De kans dat hij nog leeft is vrij klein, zeker nadat ik een erge krak hoorde toen Tadra op zijn rug sprong. Waarom moest Tryane die weave nou vrijlaten?
Achter ons horen we geroep van waarschijnlijk een andere whitecloak die erachter is gekomen dat ze iemand missen. We versnellen nog iets en rijden zo een kwartiertje door het bos.

Als we even stoppen bekijk ik de whitecloak. Mijn vermoedens zijn waar, hij is morsdood. De klap van Tadra heeft zijn hele borstkas verbrijzeld. Voor de rest ziet hij eruit als een vrij mooie, goed gebouwde man. Zonde dat hij een whitecloak was. Vervolgens probeer ik Tadra duidelijk te maken dat het niet zo slim was, omdat we aan een levende whitecloak meer hebben. Ook Tryane krijgt van haar zuster op haar donder. En terecht, want zij liet de weave vrij waardoor Tadra op zijn borstkas belandde.

We besluiten om de whitecloak te gaan begraven, nadat we zijn kleren hebben uitgedaan (die kunnen we immers nog gebuiken als vermomming). Eerst was ik het bloed dat in de mantel zit eruit, en vervolgens wil ik heb wel vermaken, zodat hij de smalle Kheldar past. Ik meet wat maten van Kheldar op en vervolgens praat ik nog wat met mijn zusters. Als we uitgepraat zijn is Kheldar tot onze verbazing verdwenen. Hij zal wel even zijn gaan plassen.
Tadra besluit om de buurt te verkennen en onze sporen gedeeltelijk uit te wissen. Als ik na een tijdje klaar ben met het vermaken van de mantel ga ik samen met Tryane en Be'hlarah aan onze weaves werken. Tryane doet een weave voor waarmee ze objecten kan optillen en door de lucht kan bewegen. Ze tied hem dan off, zodat ik hem kan gaan leren. Voor haar doe ik mijn nieuwere weave voor waarmee ik grote hoeveelheden water kan transporteren. Ook Be'hlarah leert nog 2 weaves van Tryane. Als we na enkele uurtjes hiermee klaar zijn is Kheldar nog steeds niet teruggekeerd. Hij is duidelijk niet gaan plassen. Waarom is hij toch weggegaan zonder iets te zeggen! We besluiten maar te gaan slapen en gaan hem zoeken als hij morgenvroeg nog niet terug is.

14th Day of Danu, 999 NE

Het is halverwege de nacht als ik wacht aan het houden ben. Deze taak vind ik zo vervelend, daar gaat mijn schoonheidsslaap. Ik ben al half ingedut als ik opeens opschrik van een tik op mijn schouders. Als ik kijk zie ik dat Kheldar terug is gekeerd. Wat hij heeft gedaan wil hij nog niet zeggen en ik besluit om even de cloak te passen die ik heb vermaakt. Hij zit perfect en daarna ga ik met een gerust hart slapen.

Als we de volgende dag opstaan ligt Kheldar nog te slapen. Pas als ik bijna klaar ben met mijn ochtendrituelen staat hij op. Half kwaad op hem dat hij er zomaar vandoor is gegaan zonder iets te zeggen, vragen we hem wat hij heeft gedaan. Het blijkt dat hij gisteren naar Salidar is gegaan om meer te weten te komen over wat ze aan het doen zijn daar en het leek erop alsof ze vrij snel weg gingen trekken. Hij was erg boos op ze omdat ze allemaal boeken meenamen. Mijn zusters en ik vinden het een stuk belangrijker waar de 3 Aes Sedai zijn, die boeken zijn maar een bijzaak. Hopelijk is hun niets ergs overkomen! We gaan richting het dorp om te kijken of de whitecloaks er nog zijn.

Als we eenmaal vlakbij zijn gaat Kheldar kijken. Dit doet hij met redelijk wat lawaai. Even later is hij terug en vertelt hij dat de meeste zijn vertrokken. Nog acht Whitecloaks zijn er en ze zijn bezig met het hoofdgebouw in brand te steken. Een plan wordt snel gemaakt om ze weg te jagen. Kheldar sluipt om het dorp heen. Als hij eventjes weg is schiet Tadra een pijl af op een van de Whitecloaks. Ik probeer er één te vangen door de lucht om hem heen hard te laten worden, maar hij beweegt net op het laatste moment naar voren, zodat ik mis. Naast mij zie ik Tryane en Be'hlarah met elkaar linken, zodat ze een nog krachtigere weave kunnen channelen. Tadra schiet daarna zijn volgende pijl en ik maak een onzichtbare balk vlak voor 2 whitecloaks, zodat ze daarover zullen vallen. Het werkt en 3 whitecloaks liggen enkele seconden later op de grond. Dan zie ik naast mij Be'hlarah, maar ze is 4 keer zo groot als normaal. Al snel heb ik door dat dit door de One Power komt en dat ze de Whitecloaks probeert weg te jagen. Zelfs haar stem klinkt angstaanjagend en het lijkt te werken. Om het effect van Be'hlarah nog enger te laten worden laat ik een sterke wind van haar af blazen. Tryane lukt het om 1 whitecloak te vangen in een stuk hardgeworden lucht. Als snel vluchten de andere Whitecloaks weg.

Terwijl Tryane en Kheldar het huis zijn aan het onderzoeken, valt mijn oog en ook dat van Be'hlarah op de overblijfselen van een groot vuur naast het huis. Ik hoop dat ze hier alleen maar een paar stoelen hebben verbrand. We beginnen met de stapel te doorzoeken en al snel schrik ik als ik een bot zie. Het zal toch niet waar zijn en snel zoek ik verder. Even later vind ik een ring. Het is vrij duidelijk dat het een Aes Sedai ring is en ik begin half te huilen. Toch zoek ik samen met Be'hlarah verder. Even later hebben we nog 2 ringen gevonden. Het lijkt alsof ze de 3 achtergebleven Aes Sedai hebben verbrand. Dit kan toch niet waar zijn en ik barst in huilen uit. Waaraan hebben ze dit verdiend? Het waren zulke goede zusters.

Als ik weer een beetje bij ben, zie ik dat de rest ook hier is en erg in rouw is. We gaan een graf graven, en houden daarna een kleine ceremonie voor onze zusters. Plotseling valt mij oog op een boom aan de rand van het bos. Er zitten ongeveer 15 raven op. 'De ogen van de Dark One', schiet door mijn hoofd en op het moment dat de raven door hebben dat we ze zien, vliegen ze samen weg richting het zuiden. Tadra schiet er een pijl op af en raakt. Met een grote glimlach op haar gezicht komt ze even later terug met een raaf met een pijl erdoor. 'Avondeten' roept ze, maar ik denk dat ik vanavond niet zo een honger heb.

We besluiten om contact op te nemen met Egwene, onze Amyrlin Seat, want dit begint allemaal toch een beetje uit de hand te lopen. Vier van onze zusters zijn overleden! We vertellen haar vrijwel alles wat is gebeurt vanaf het moment dat we achterbleven in Salidar. Hopelijk kan ze ons helpen, want ik weet niet of we dit redden met zijn vijven.


Session Log Navigationˆ Index
Eleya:     ˆ Top of page    
Be'hlarah: << First < Previous      
Kheldar: << First < Previous v Current > Next >> Latest

© 2003-2020 Sandcat RPG Crew.
Page design by Stijn (main layout) & Jake (textures and colours).

Comments can be sent to rpgadmin(at)sandcat(dot)nl.