Not logged in.
>Sandcat RPG stuff >Wheel Of Time Campaign >Chapters (Session logs) >Session 16 (Eleya)

Session 16 (Eleya)

Played on 2005/01/16

As written by the hand of Eleya

9th Day of Taisham, 1000 NE

Het lijkt erop dat we in een soort kelder zijn beland. Het is er erg donker en vochtig. Gelukkig is er in de hoek een trap. Samen met Kheldar loop ik de trap op wanneer we opeens een krak horen. Voordat we het doorhebben liggen we op de grond. De trap is niet erg stevig. Bij de tweede poging gaan we voorzichtig een-voor-een de trap op. Ik ga voorop en zal blij zijn om weer de frisse buitenlucht te zien. Bovenaan de trap duw ik de trapdeuren voorzichtig open. Buiten is het al donker en ik kom uit in een steegje. Tadra heeft nog het idee om in die kelder te overnachten, maar dit lijkt me een heel slecht idee. Waarom in een vieze klamme kelder slapen als we midden in een stad zitten met genoeg heerlijke herbergen? Gelukkig is de rest van de groep het ook met mij eens.

Al snel hebben we een herberg gevonden. Daar genieten we van een maaltijd, een lekker bad en een heerlijk bed.

10th Day of Taisham, 1000 NE

De volgende dag zitten we rustig aan ons ontbijt als er opeens een goed gekleedde wachter binnenkomt. Hij vraagt of we tijd hebben om langs de koningin te komen, die ons wil verwelkomen in deze stad. Natuurlijk wil ze ook weten wat wij hier doen, dus daarom overleggen we even of we langs willen gaan. Uiteindelijk wordt er besloten dat we 's middags wel even tijd kunnen maken om de koningin een bezoek te brengen.

Na het ontbijt is Kheldar weer opeens verdwenen. Ondertussen zijn we dit wel gewend van hem dus ik maak me er maar niet druk om. De rest besluit ook om de stad een beetje te bekijken in de tussentijd. Het bezoek bij de koningin loopt vrij goed. Naast haar zit een beetje vreemde man, Gaebril genaamd. Hij heeft schijnbaar redelijk wat invloed op de koningin. We zeggen dat we op weg zijn naar Tar Volon en zij vraagt ons of we weten hoe de situatie daar is. Helaas kunnen we haar niet echt helpen daarmee omdat we al een tijd niet meer in Tar Volon geweest zijn. Ook zou haar dochter, Elaine, in Tar Volon zijn. We kunnen haar vertellen dat we hebben gehoord dat alles in orde is, verder kunnen we haar niet helpen, maar we beloven dat we aan haar dochter zullen doorvertellen dat de koningin ongerust is als we haar zouden ontmoeten.

Na dit bezoek vinden Tryane en Kheldar het tijd om de wel bekende bibliotheek van deze stad te gaan bekijken. Met zijn allen gaan we erheen, maar al snel besluit ik om samen met Beh'larah rond te gaan lopen in de stad.

's Avonds komt Tryane aan bij de herberg en vertelt ze ons dat ze net langs een huis zijn gelopen waar gechanneld werd. Kheldar is daar gebleven om de boel in de gaten te houden. Snel gaan we met Tryane mee en aangekomen bij het huis blijkt het dat er inderdaad gechanneld wordt. We proberen een manier te vinden om erachter te komen wie er in het huis zit, zonder onze aanwezigheid bekend te maken. Tadra probeert aan te kloppen en een tent aan de deur te verkopen. Helaas kopen ze niet aan de deur. Kheldar is nog steed nergens te bekennen.

Ook de ramen zitten goed dicht en het is niet mogelijk om makkelijk binnen te sluipen. Na een hoop discussieren gaat Beh'larah er vandoor naar de herberg, ze ziet op het moment niets wat we kunnen doen. Kheldar komt even later tevoorschijn, schijnbaar had hij ons vanaf een verstopplek in de gaten gehouden (waarom hij dat zoort dingen doet snap ik nog steeds niet). Uiteindelijk besluiten we om het huis vannacht in de gaten te houden. Tryane en Kheldar blijven achter om de boel in de gaten te houden en Tadra en ik zouden ze over een aantal uurtjes gaan aflossen.

In de herberg aangekomen ga ik lekker in bad en daarna kruip ik in bed, aangezien ik over enkele uurtjes al weer op moet.

Abrupt wordt ik door Beh'larah uit mijn slaap gehaald. Ze ziet er ongerust uit en vraagt of ik weet waar Tryane is. Opeens herinner ik me weer dat we haar zouden aflossen! Samen met Beh'larah gaan we naar het huis. Al snel vinden we Tryane en Kheldar en wisselen hun wacht af. Beide aan 1 kant van het huis. Aan de voorkant van het huis, waar ik zit, gebeurt urenlang niet veel. Opeens zie ik Beh'larah, op een of andere manier ziet ze mij op mijn verstopplaats zitten (terwijl die volgens Kheldar zo goed zou zijn). Ze verteld dat er 2 personen het huis hadden verlaten. Ze had ze gevolgd en ze liepen naar de waygate. Daar channelde ze een harden air voor de Waygate. Waardoor wij als het ware vastzitten in deze stad. Daarna waren ze weer terug naar het huis gegaan.

Samen lopen we terug naar de herberg en gaan lekker slapen.


Session Log Navigationˆ Index
Eleya:     ˆ Top of page    
Be'hlarah: << First        
Kheldar: << First < Previous   > Next >> Latest

© 2003-2020 Sandcat RPG Crew.
Page design by Stijn (main layout) & Jake (textures and colours).

Comments can be sent to rpgadmin(at)sandcat(dot)nl.