Not logged in.
>Sandcat RPG stuff >Campaign 2003/2004 >Session logs >Session 32 (Phaedra)

Session 32 (Phaedra)

Played on 2004/03/07

As written by the hand of Phaedra

bla

We kregen redelijk snel reactie van Pythia op Irtek's vraag ("Stats? Grootte vijandelijk leger? Marn ontzet. Wij komen met 7000 co-horse over 2 dagen aan. Graag antwoord.") De reactie was bemoedigend: "Alles nog veilig. 16.000 Helchians. Ik volg jullie. 10.000 Chellsians. Over 3 dagen zonsopgang vallen jullie vanuit het zuiden aan. Verdediging daar minder."
Prompt gaf ik het bevel om naar het zuidoosten te trekken. Als we over drie dagen bij Rorn moeten zijn terwijl we met een behoorlijk omweg trekken, moeten we behoorlijk snel wezen. We hadden weinig tijd te verliezen.

+1AD

Vandaag zijn we doorgetrokken. We maken een omweg via het zuiden om zo aan de zuidkant van Rorn aan te komen. Het probleem is dat we niet opgemerkt willen worden, terwijl ik niet weet hoe ver de patrouilles van Helch reiken. Ik heb onze scoutgroepen verdubbeld, en ze groot genoeg gemaakt dat ze eventuele vijandelijke patrouilles kunnen overweldigen.

+1AD

Vannacht zullen we rond middernacht vertrekken zodat we bij zonsopgang bij Rorn aankomen. Dit optrekken in het donker wordt nog een sterk staaltje van discipline en training, maar ik denk dat het wel lukt. We staan nu op zo'n zes uur afstand van Rorn, en ik zal zometeen de troepen toespreken. Morgen zal er slag geleverd worden, en ik heb ze nodig. Vreemd. Normaal gesproken heb ik allemaal ideeën voor zo'n toespraak... maar nu voel ik me vreemd leeg, en zelfs een beetje angstig. Wat zou dit betekenen? Waarschijnlijk zijn het nog naweeën van de vele doden bij de vorige slagen. Irtek probeert me moed in te spreken, maar hij heeft niet zo veel zicht op wat het leiderschap allemaal met zich meebrengt. Toch waardeer ik zijn poging.

+3AD

Ik snap er werkelijk niks van. Wat ging er fout bij de aanval? Waar waren de versterkingen? Waarom werden we zo goed als opgewacht? We hebben nu 2 dagen gereden vanaf Rorn, en we zijn onze achtervolgers nog niet zo heel lang kwijt. Niet lang genoeg om de wacht vannacht minder streng te laten zijn.
Ik had een prachtig plan gemaakt. Wij zouden Rorn vanuit het zuiden aanvallen, terwijl Chells ons zou helpen door tegelijkertijd vanuit het noorden aan te vallen. Vervolgens zouden de mensen in Rorn waarschijnlijk een uitval moeten kunnen doen. Niks van dit alles gebeurde.
Ik had ons leger in 3 groepen verdeeld. Groep Rood, geleid door mijzelf en 2400 man sterk (inclusief 400 mensen die zichzelf als een soort erewacht zien van mij) zou zich meer op het oosten richten. De tweede groep, 'Goud' genoemd, zou geleid worden door Berum en zou zo'n 2500 man sterk zijn. Zij zouden zich meer op de westkant concentreren. Het laatste team, 'Blauw', zou geleid worden door Orrillian die door middel van de Ringen van Faria in contact zou blijven met mij. 'Blauw' zou inspringen als het ofwel Rood of Goud niet goed afging. Dit leek me een goed plan, en ook Orrillian en Berum konden zich er in vinden.

Wat volgde was een bloedbad. Het begon ermee dat onze charge niet werd begroet door wat half-wakkere en slecht-bewapende Helchiaanse soldaten, maar door een enorm front van klaarwakkere pikemen. We zagen dit te laat doordat de troepen slecht zichtbaar waren. Het ene moment waren ze helemaal niet te zien, het andere moment zagen we wat schimmen. Zo kwam het dat we al enorme verliezen leden in die eerste charge. Vervolgens volgde tegenslag op tegenslag. Ik probeerde Rood te laten hergroeperen, maar toen kreeg ik al een waarschuwing van Orrillian dat het Goud niet goed afging in het westen. Ik sommeerde Blauw om hen te gaan helpen, maar kort daarna kreeg ik een boodschap dat een heel leger hen vanuit het zuiden aanviel met dodelijke pijlenregens. Ik probeerde onze troepen te laten hergroeperen, maar het ging te langzaam en kostte veel verliezen.
Toen we uiteindelijk de restanten van Rood, Goud en Blauw ongeveer bij elkaar hadden, waren we aan alle kanten omsingeld. We richtten ons vervolgens op de zuidkant, aangezien de west- en noordkant onder druk werden gezet door infantrie. Als we daarvan weg konden rijden dan hadden we in ieder geval nog een kans. De tegenstand van de vijandelijke cavalerie was echter erg groot, en het zag er tijden erg slecht uit. Toen riep Mevandi Arugan (de leider van de Faria-strijdmacht) dat er een opening was in het westen. Ze namen het voortouw en konden inderdaad een kleine doorgang creeeren, maar niet voordat er een groot deel van hun legioen werd gedood en verwond. Desalniettemin redden ze ons, want anders had het er nog slechter uitgezien. Zoals het nu was kwamen we nog maar net weg, en we werden nog dagen achtervolgd door de Helchianen.

Wat is er fout gegaan? Waarom bleef de versterking uit?

We zijn net in de resten van Trevaln aangekomen, waar er schepen van Toolay in de haven lagen. We zijn, met Aidan voorop, met de leider gaan praten. Dit is meester Morvan, en hij vertelde ons dat Toolay zijn troepen heeft georganiseerd. Ze hadden wat scouts vooruit gestuurd om alvast contact te leggen met Rorn, maar deze zijn niet teruggekeerd. Dit belooft niet veel goeds — zouden de zeeën ook al beheerst worden door Helch?
In ieder geval zijn we met wat troepen aan boord gegaan. We zullen naar Rorn gaan, en deze voorzichtig benaderen. We zullen bekijken wat er nu allemaal gebeurt daar...
Daarnet heeft Irtek nog geprobeerd om contact op te nemen met Pythia, maar hij zei dat er iets foutging, alsof zijn krachten geblokkeerd werden.

+2AD

Toen we vanmiddag aankwamen bij Rorn was het vrij duidelijk waarom de scoutschepen niet waren teruggekeerd. Helch had een landtong veroverd en daar een stuk of wat katapulten neergezet. Het was onmogelijk om in de haven van Rorn te komen. Het enige bemoedigende was dat de vlag van Camlee nog fier wapperde op de torens van Rorn, en niet die van Helch.
Irtek liep vervolgens door de lucht naar het paleis, met behulp van een onzichtbaarheidsspreuk van Aidan. Hij liep vervolgens de troonzaal binnen waar heer Forlorn, Pythia en wat andere officieren aan het beraadslagen waren. Na de eerste verwarring die hij zo stichtte werd het snel duidelijk dat Pythia onze boodschap van meer dan een week geleden nooit heeft ontvangen, laat staan er op gereageerd heeft. De mystieke barriere die dit waarschijnlijk op zijn geweten heeft, was nog steeds aanwezig, en is volgens Pythia erg sterk. Dit alles verklaarde een heleboel, toen het volgende vreemde nieuws al binnenkwam.
Een boodschapper kwam binnenvliegen met de mededeling dat de troepen rond Rorn aan het wegtrekken waren. Ze verlieten de velden rond de stad en trokken naar het noordwesten, over de rivier. Ook de katapulten werden achtergelaten. Sterker nog, ze werden verwoest en daarna in de brand gezet. De mystieke barriere werd ook steeds minder sterk, totdat het op een gegeven moment volledig weg was.Waarom? Dat werd niet duidelijk, maar persoonlijk denk ik dat de onrust die we in Helch, Siovale en Askane hebben gesticht eindelijk zijn vruchten begint af te werpen.
Nog meer nieuws kwam met een nieuwe boodschapper: Marn staat nog steeds, en Tralmer is actief bezig met skirmishes met Helch aan hun grenzen.

Toen Irtek terugkwam en dit allemaal uitlegde, besloten we om Orrillian en Berum naar het zuiden te laten gaan met een gedeelte van de vloot, zodat zij de troepen naar Rorn konden brengen. Op de weg noordwaarts hopen ze nog wat andere restanten tegen te komen die de Helchiaanse troepen hebben kunnen ontwijken. Wij zullen voorlopig in Rorn blijven totdat er meer duidelijkheid is.

+3AD

In de afgelopen drie dagen is er veel gebeurd. Ten eerste is een deel van het leger van Toolay aangekomen, wat nu zo'n vierduizend man telt. Ook zijn Berum en Orrillian gearriveerd, zodat het aantal troepen in Rorn van Tralmer en Camlee intussen zo'n 14.000 man bedraagt. Ook in Marn zijn er nu veel troepen van Tralmer en Camlee gelegerd. Het leger van Helch is bij de Tweede Brug gesignaleerd, en blijft terugtrekken. Nieuws uit Highwall vertelt ons dat zij ontzet is en dat Helch daar terugtrekt.
Ook zeggen verschillende bronnen dat de Askaanse manschappen uit het leger van Helch vertrekken, waarschijnlijk om terug te gaan naar Askane.
Irtek stuurde een boodschap naar Gort Rinahel: "Hoe heet Aidan's dochter? Hoe gaat het in Askane? Nieuws uit Siovale en Arafel? Wat weten jullie van de 'Koning'?" Het eerste was ter controle (mocht de boodschap onderschept worden), en het laatste was iets waar we alleen maar geruchten over hadden gehoord. In Helch werd er gefluisterd dat 'de Koning terug is.' Het antwoord was niet geheel bevredigend: "Sharina [<-- enigszins verbaasd] De overvallen zijn bezig. Talade is gevallen aan Arafel. Troepen van Askane zijn teruggekomen in Askane. Niks gehoord over 'Koning'."


< First session (Irtek)   ˆ To index  
  < Previous session (Irtek)  
  > Next session (Bertus)

© 2003-2020 Sandcat RPG Crew.
Page design by Stijn (main layout) & Jake (textures and colours).

Comments can be sent to rpgadmin(at)sandcat(dot)nl.