Not logged in.
>Sandcat RPG stuff >Campaign 2003/2004 >Session logs >Session 30 (Phaedra)

Session 30 (Phaedra)

Played on 2004/02/15

As written by the hand of Phaedra

270 AD - 5 januari, 374 AR

Vandaag zijn we weer ontsnapt uit het kamp van de barbaren. Dat is op zich mooi, maar we hebben ons doel nog niet bereikt: Crhel wordt nog steeds niet gezien als hun leider. Bovendien hebben ze onze paarden nog! Arme Pegasus.
We proberen een plan te maken voor morgen, maar we hebben te weinig informatie en inspiratie.

271 AD - 6 januari, 374 AR

Als mijn geschrijf onleesbaar is komt het door de tranen die mijn blik vertroebelen... Crhel is vandaag gestorven terwijl hij de barbaren probeerde te overtuigen dat hij hun leider was!
En het begon zo goed. We hadden een redelijk goed plan gesmeed: Irtek zou Crhel laten luchtlopen zodat Crhel indrukwekkend uit de lucht zou kunnen neerdalen, middenin het het kamp van de barbaren. Aidan en Bertus zouden ondertussen bombastische geluidseffecten maken (oorlogstrommels enzo) met ghost sound, en eventueel nog wat lichteffecten. Irtek en ik zouden achterblijven nadat we hen hadden gezegend en bull's strength en cat's grace hadden geschonken van Faria.
Naar wat ik later van Bertus hoorde ging het redelijk goed. Crhel daalde inderdaad af 'vanuit de hemelen' en ging op zoek naar de leider. Deze had hij snel gevonden, maar de leider gaf geen teken dat hij Crhel zag. Crhel viel hem toen aan en versloeg hem na een lang gevecht. De omstanders keken geschokt en riepen opmerkingen als "je hebt geen eer!". Blijkbaar, en nu komt het, had Crhel de leider niet formeel uitgedaagd. Nou ja.
Al die barbaren vielen Crhel aan. Bertus en Aidan probeerden hem te helpen, maar het waren te veel tegenstanders. Crhel kreeg pijl na pijl in zich terwijl hij probeerde naar boven te lopen... en al die pijlen bij elkaar waren fataal! Crhel storte naar beneden. In de chaos wisten Bertus en Aidan het lichaam mee te nemen, wat nu dood achter me in de tombe ligt. Ook wisten ze paarden nog mee te krijgen. Toen ze bij ons kwamen sprongen we vlug in het zadel en wisten de barbaren net voor te blijven.

Na een lange hellerit zijn we weer aangekomen bij de tombe van de naamloze barbarenleider, wiens bijl Crhel had aangenomen. Het is hier akelig stil en leeg. We hebben het lichaam van Crhel gereinigd en in de tombe gelegd, met de bijl erbij. Misschien is er nog iets van magie op deze plek aanwezig, misschien ook niet. We zullen in ieder geval een wake houden ter ere van onze goede vriend. Misschien was hij soms wat roekeloos, of onnadenkend, maar hij was een goede metgezel wiens moed tot verbeelding sprak.

272 AD - 7 januari, 374 AR

Ik snap het nog steeds niet wat er nou eigenlijk afgelopen nacht is gebeurd. Of in de nachten daarvoor. Maar het schijnt dat we ergens iets van 12 dagen kwijt zijn.
Toen we wakker werden vanochtend waren we niet precies op de plek als dat we gingen slapen. We lagen iets meer naar beneden, en dus niet meer vlak bij de top en bij de tombe. We werden allemaal een beetje gedesorienteerd wakker. En als ik zeg "allemaal" dan bedoel ik dat ook. Zelfs Crhel! Hij leeft weer! Hij weet niet alles meer, maar één van de laatste dingen dingen die hij nog wel weet is het feit dat hij dat gevecht had gevoerd met die barbarenleider.
Het vreemde is echter nu dat het leger iets van ons af kamp had opgeslagen. En ik maar denken dat ik dat naar het noorden had gestuurd. Sterker nog, Orillian en Berum beweren dat ze er al zo'n veertien dagen staan. Bertus is ook nog met Loeiza gaan praten, en die zei ook dat hij al bijna twee weken er stond.
Aan de andere kant zijn er wel dingen veranderd: de barbarenaanvallen waren afgenomen om uiteindelijk te stoppen. We hadden voorraden voor ongeveer 2 weken opgemaakt, maar ook was bijvoorbeeld Bertus een halve baal hooi kwijt, die hij vannacht had geofferd ter ere van Crhel.

Toen we iets bedaard waren zijn we maar nieuwe plannen gaan maken, daarbij gebruik makend van de informatie die de scouts hadden gegeven. (Onder andere dus dat de barbarenaanvallen gestopt waren.) Irtek vroeg aan Faria: "Is het een goede keus om naar het zuiden het barbarenland in te gaan om de barbaren tegen te houden?" Hierop kregen we het ietwat cryptische antwoord: "Het naar het zuiden gaan zal de kans dat de zuidelijke nacht over Dourhaven valt niet verkleinen." Ik snap dat Faria een ander perspectief heeft als wij gewone stervelingen, maar dit was niet heel helder. We interpreteerden het dat "de zuidelijke nacht" de barbaren waren, maar veel verder kwamen we niet. De bewoording leek er wel op te duiden dat er in het zuiden niet veel meer wezenlijks te doen was voor ons, de we besloten naar het noorden te gaan. In een snelle mars zijn we nu bij de Wachttoren van $DUL SUL aangekomen.

Voordat ik het vergeet nog dit. Ik ging bijna slapen, maar ik hoorde Irtek net met Pythia praten bij zijn avondmeditatie. Blijkbaar kan zij al contact opnemen met hem! Ze had behoorlijk wat nieuws, zodat we ook beter weten wat we moeten doen morgen.

  • De legers van Helch staan al vijf dagen voor de poort van Rorn. Ze waren uit het niets opgedoemd en de rivier overgestoken bij Chells. De belegering zorgt dat er maar weinig informatie in Rorn komt.
  • Pythia is niet echt bezorgd om de situatie in Rorn — ze kunnen de belegering wel doorstaan voorlopig. Wel is ze bang dat Marn zal vallen als dat aangevallen wordt. De stad is heeft niet zo veel verdediging als Rorn, maar wel behoorlijk belangrijk.
  • De legers van het Desert Kingdom zijn uiteindelijk ook in actie gekomen, en schijnen op te trekken tegen Chells. (Waarschijnlijk, het is allemaal niet helemaal duidelijk.)
  • Meester Tirtak heeft medegedeeld dat de elven een guerilla oorlog zijn begonnen tegen Siovale en Askane. Dit is erg goed nieuws, want dan heeft onze hele queeste daar ook minder directe vruchten afgeworpen. Als de vijandelijke legers in Rorn en Ragten er achter komen dat hun thuisland aangevallen wordt, zal waarschijnlijk een deel wel terugwillen en hopelijk ook gaan.
  • Als klap op de vuurpijl berichtte meester Tirtak dat er troepenbewegingen in Arafel zijn waargenomen — troepen die naar Askane marcheerden. Die zien natuurlijk hun kans waar om een graantje mee te pikken. Op zich is dit ook goed nieuws, maar ik ben er niet helemaal blij mee. Als deze burgeroorlog betekent in de Seven Lordships betekent dat er zometeen grote delen van Askane door Arafel worden geannexeerd...

273 AD - 8 januari, 374 AR

Ik heb vandaag tijdens de mars nog wat nagedacht over de gebeurtenissen gister en de twee weken/paar dagen ervoor. Misschien hebben we gewoon een deel van een belangrijk iets uitgevoerd, waardoor er een andere stroming in de tijd kwam. Ik heb in oude geschriften in het klooster wel eens iets gelezen over 'de subjectiviteit van de Tijd' en ook meester Rados had het er wel eens over dat tijd niet per se rechtlijnig is. Nu weet ik de details niet meer, het was behoorlijk abstract allemaal, maar het zou een verklaring kunnen zijn. Aan de andere kant zijn er dingen gebeurd in 'onze' tijd, en dingen in 'de rest van de wereld' z'n tijd. Wat is er dan echt gebeurd? En waar is de splitsing dan precies? En welke gebeurtenis is belangrijk om zo'n splitsing te veroorzaken? Crhel zijn queeste was behoorlijk belangrijk voor ons, maar aan de andere kant... Die splitsing heeft Crhel wel uit de dood doen herrijzen. Vreem allemaal. Volgens mij voel ik een hoofdpijn opkomen, ik stop maar voor vandaag. Misschien kan Irtek me morgen helpen, misschien heeft hij beter opgelet wat meester Rados zei.

277 AD - 12 januari, 374 AR

Vanmiddag zijn we aangekomen in Dourhaven. De troepen zijn bekaf na de lange marsen hier naar toe, maar we hebben geen tijd te verliezen. We weten namelijk niet hoe het met Marn staat, en de situatie in Rorn kan ook elk moment omslaan.


< First session (Irtek)   ˆ To index  
  < Previous session (Bertus)  
  > Next session (Irtek)

© 2003-2020 Sandcat RPG Crew.
Page design by Stijn (main layout) & Jake (textures and colours).

Comments can be sent to rpgadmin(at)sandcat(dot)nl.