Not logged in.
>Sandcat RPG stuff >Wheel Of Time Campaign >Chapters (Session logs) >Session 7 (Eleya)

Session 7 (Eleya)

Played on 2004/10/10

As written by the hand of Eleya

16th - 21st Day of Danu, 999 NE

Tijden deze dagen reizen we van Salidar naar Ebou Dar. Het is een vermoeiende reis. Zeker met dit drukkend weer, en dat terwijl het nu hoort te sneeuwen! Op de weg wordt het steeds drukker als we dichter bij Ebou Dar komen. De reis verloopt goed.

22nd Day of Danu, 999 NE

Als we aan het einde van de ochtend Ebou Dar zien verschijnen haal ik opgelucht adem. Eindelijk weer een stad, waar we vast een mooie herberg kunnen vinden waar ik dan uren in bad ga liggen. De witte stadsmuren zien er indrukwekkend uit.

Als we door de poorten de stad binnenkomen valt me op dat dit een jungle is van allemaal kleine gebouwen en winkeltjes. Het laat me een klein beetje aan thuis denken, hoewel het toch wel heel anders is. Er zal hier ook wel veel handel zijn, aangezien het aan zee ligt. Op dat moment komt er een frisse zeelucht voorbij. Ik had nooit geweten dat ik dat zo zou hebben gemist.

We lopen een stukje door de stad en besluiten dan een herberg te zoeken. We gaan een erg mooie binnen genaamd 'Gleeman's Story'. Het ziet er vrij leeg uit en we vragen of er nog kamers vrij zijn. Het antwoord daarop is nee. Dit had ik niet verwacht, normaal zeggen mannen nooit nee tegen mij en valt er altijd nog wel een slaapplek te regelen. Iets zegt me dat er volop plek in die herberg is en dat we om een andere reden geweigerd werden.

Bij de volgende herbergen die we proberen zit het ook niet erg mee. Om één of andere rede zijn we hier niet welkom. Zouden ze een hekel hebben aan zusters van de White Tower? Kheldar besluit wat navraag te doen en komt erachter dat Aes Sedai hier niet overal even welkom zijn. Verder hoort hij dat Aes Sedai meestal direct naar het paleis gaan als ze de stad bezoeken. Het paleis! Dat klinkt erg goed in mijn oren. Daar hebben ze vast een heerlijk bad... en allemaal mooie mannen die me kunnen masseren.

We besluiten dus om naar het paleis te gaan. Daar aangekomen worden we snel naar de koningin geleid. Zij is natuurlijk erg nieuwsgierig en wil graag weten wat wij komen doen in de stad. Gelukkig is Be'hlarah zo slim om niet onze precieze doelen te vertellen. Helaas kunnen we niet in het paleis blijven slapen, maar de koningin stuurt ons wel naar een herberg, genaamd 'Tylin's Blessing'. Vervolgens nemen we afscheid van haar en gaan we naar onze herberg.

Het blijkt een zeer goede herberg te zijn en we worden op onze wenken bediend. Als ik een kamer heb toegewezen gekregen zie ik dat er al een warm bad klaar staat. Snel klim ik erin en de eerste twee uur kom ik er niet uit. Daarna wacht ons beneden een heerlijke maaltijd. Zo goed heb ik al weken niet gegeten. Tadra heeft een heel hert voor haar liggen. Hoe kan ze dat ooit opkrijgen? Als ze mij een stuk aanbiedt merk ik dat ze nog steeds erg stinkt. Zou ze zich niet gewassen hebben? Hoe kan iemand zo smerig zijn! Na lang discussieren kan ik Tadra ervan overtuigen om in bad te gaan. Terwijl ze in bad zit was ik snel haar kleren. Ik snap niet dat iemand die zo smerig kan maken. Het lijkt wel alsof ze jaren niet gewassen zijn. Tadra is er niet heel erg blij mee, maar besluit haar gewassen naar lavendel ruikende kleren toch maar weer aan te trekken. De rest van de avond praat ik nog met wat mannen die beneden in de herberg zitten en daarna ga ik lekker slapen.

23rd Day of Danu, 999 NE

Met een heerlijk gevoel sta ik op en ga ik weer een bad. Wat is het toch heerlijk om weer in een stad te zijn.
Na het ontbijt gaan we verschillende herbergen langs om daar rond te vragen of iemand iets weet van Elaine Sedai en Nyneave Sedai. Helaas krijgen we niet veel meer te horen dan dat ze twee weken geleden zijn gesignaleerd in de stad.

Terwijl we weer naar een volgende herberg lopen zien we opeens een groep mannen snel door de stad lopen. Ze dragen groen uniformen met een blauwe veer. In het midden loopt een man met een litteken rond zijn nek. Dit is misschien degene die zuster Eadrica heeft vermoord en we besluiten ze te volgen. Bij de haven aangekomen gaan ze aan boord van een boot en varen ze naar de overkant.
Kheldar probeert erachter te komen hoe de man heet, maar om een of andere rede lukt dit niet erg goed. Ik besluit om dit op een lieftallige manier te vragen aan een scheepsjongen. Al snel komen we erachter dat hij bekend staat als Raab Kirklin van het Huis Karistovan.

Vervolgens willen we een boot regelen om naar de overkant te gaan. Dit lukt wel, maar de kapitein raadt ons af om in deze kleren naar de overkant te gaan. Waarschijnlijk zijn onze kleren iets te mooi voor die buurt, want het schijnt een stuk minder goede buurt te zijn dan aan deze kant van de rivier. We volgen zijn advies op en lopen terug naar onze herberg. Vanavond gaan we winkelen en morgen gaan we het gebied aan de overkant van de rivier bezoeken.


Session Log Navigationˆ Index
Eleya:     ˆ Top of page    
Be'hlarah: << First        
Kheldar: << First < Previous v Current > Next >> Latest
Tryane:       > Next

© 2003-2020 Sandcat RPG Crew.
Page design by Stijn (main layout) & Jake (textures and colours).

Comments can be sent to rpgadmin(at)sandcat(dot)nl.